Hoe Huobi USDT-Marginale opties te begrijpen

Huobi – een van ‘s werelds grootste cryptocurrencybeurzen heeft op 1 september de eerste Europese Option gelanceerd.

Functies van Huobi-opties

.

Huobi heeft voor het eerst wekelijkse, tweewekelijkse en driemaandelijkse Bitcoin-opties uitgerold, met plannen om met de tijd andere crypto-opties toe te voegen, waardoor de opties voor detailhandelaren en institutionele handelaren die naar diversiteit, diepte en liquiditeit verlangen, toenemen.

Opties zijn derivaten, contracten die hun waarde ontlenen aan de prestaties van een onderliggende entiteit. Derivaten zijn geen nieuwe concepten.

In plaats daarvan zijn ze een van de oudste vormen van financiële contracten die vooral in de traditionele scene met ontwikkelde, zeer liquide en gereguleerde markten voorkomen. Aangezien een contract tussen twee instemmende partijen wordt ondertekend, zijn de opties bindend.

Degenen die bereid zijn deel te nemen aan de handel in opties willen zich vaak indekken tegen risico’s of speculeren op de prijzen van de onderliggende waarde.

In tegenstelling tot futures en perpetuele swaps geven opties de koper het recht, maar niet de verplichting, om deze bij afloop uit te oefenen tegen een vastgestelde prijs. Zoals de meeste derivaten, Huobi opties stellen handelaren in staat om ofwel lang of kort de onderliggende waarde, afhankelijk van hun prognose tegen een uitoefenprijs. In het geval van Huobi’s Bitcoin-opties is de onderliggende “asset” de BTC/USDT-index. De index wordt gewogen en haalt zijn prijs uit vijf gerenommeerde cryptobeurzen: Huobi, Poloniex, Binance, OKEx en HitBTC.

Dit betekent dat, op basis van hun analyse, een handelaar ofwel “Calls” kan kopen wanneer hij verwacht dat de prijs van de onderliggende waarde zal stijgen, ofwel “Puts” kan plaatsen als hij verwacht dat de waarde van de digitale activa zal instorten.

De strike/uitoefenprijs is een vaste prijs waarbij de houder van de Opties kan kiezen om deze uit te oefenen. De uitoefening hangt af van het feit of de positie in-the-money is (d.w.z. of het order winstgevend is), of out-of-the-money (als het order in rood is en de prijs de andere kant op is gedraaid). In-the-money call- of putopties worden uitgeoefend en vereffend door het prijsverschil tussen de leverings- en uitoefenprijs te berekenen. De leveringsprijs op de vervaldag is een rekenkundig gemiddelde van de indexprijzen van het laatste handelsuur.

Huobi Bitcoin Options Specification

Met name zijn alle Huobi-opties – zoals gezegd – Europees gestuurd. Als zodanig zal de houder enkel zijn recht uitoefenen op de vervaldatum – een afwijking van de Amerikaanse stijl van de opties die op elk moment voor de vervaldatum kan worden uitgeoefend.

Wekelijkse Huobi Opties vervallen elke vrijdag om 16 uur (GMT+8) en hebben elk een nominale waarde van 0,001 BTC, genoteerd in punten met een contractvermenigvuldigingsfactor van 1 USDT/punt en een minimale aanvinkgrootte van 0,01 punt.

Interessant is dat de handel in Huobi Opties lage kosten met zich meebrengt. Bijvoorbeeld, takers – of handelaren die hun posities op de marktprijs plaatsen, betalen 0.005 USDT per Bitcoin Evolution Opties contract, meer dan het dubbele van die van de makers – handelaren die limietorders plaatsen helpen bij het maken van de markt, tegen 0.002 USDT per contract.

.

Voordelen van Crypto-opties

Cryptocurrency opties bieden verschillende voordelen voor handelaren.

Ten eerste is er de kostenefficiëntie in de zin dat ze een andere hefboomwerking hebben met lage premies in vergelijking met spotindexen.

Vergeleken met de spotmarkt hoeft een optiehandelaar bijvoorbeeld alleen maar een premie te betalen en heeft hij dezelfde exposure minus de holdingbagage van de onderliggende digitale activa.

Ten tweede is het minder riskant. Het maximale potentiële verlies voor een koper van opties is de premie als de optie op de vervaldatum 0ut of money is. Aan de andere kant, en misschien wel het meest aantrekkelijke voordeel is de onbeperkte winstgevendheid als de handel op het geld is.

Ten derde, kan een slimme handelaar gebruik maken van opties om af te dekken of arbitrage zijn / haar plek handel.

Ten vierde, er is flexibiliteit met opties en een handelaar kan gebruik maken van de beste trading strategie om de winst te knippen, hetzij in een trending of een consoliderende markt.

Waarom Trade Crypto Opties op Huobi?

Met deze voordelen is er een venster voor slimme handelaren en instellingen om de kans die Huobi Opties biedt te maximaliseren. Ze worden de eerste cryptobeurs die opties uitrolt die genoteerd zijn in USDT en niet omgekeerd in BTC zoals in Deribit of OKEx. Door dit te doen, zijn handelaren gegarandeerd van waardestabiliteit, zich ervan bewust dat USDT een stabiele munt is die gekoppeld is aan de USD.

Bovendien hebben Huobi’s Bitcoin-opties een lage instapdrempel voor markering met een lage nominale waarde van 0,001 BTC. Dit is 100X minder dan wat Deribit nodig heeft en 10X wat OKEx nodig heeft om een positie te openen.

.

Gekoppeld aan lage tarieven en een platform dat wordt bediend door een gebruiksvriendelijk beleid zoals VIP-sharing en Market Maker Preference-programma’s, plaatsen de deelnemers orders met het vertrouwen van een diepe liquiditeit. In het bijzonder geeft Huobi de voorkeur aan instellingen omdat hun deelname de liquiditeit van de derivaten vaak verdiept.

Verder vertrouwen komt voort uit Huobi’s inculcatie van een anti-manipulatiesysteem ter bescherming van gebruikersfondsen en een toonaangevend risicomanagementsysteem dat is geformuleerd uit de ervaring van een eliteteam achter de razend succesvolle Huobi Futures.

Daarnaast is er een dynamisch prijslimietmechanisme gebaseerd op de marktprijs van opties.