Fed-politiken gjorde just Bitcoin till nästa Noah’s Ark

De senaste Fed-policyminuten avslöjar att ultralåga räntor är här för att stanna. Den amerikanska centralbanken har uppgett att räntorna på nära 0 procent kommer att vara normen fram till 2023. Fed kommer också att fortsätta sitt inflationsmål på 2 procent samtidigt som man gör insatser för att stärka sysselsättningsmöjligheter för amerikanska medborgare.

Bitcoins pris svarade inte omedelbart på Fed: s senaste policybeslut. Om vi tar hänsyn till Bitcoins återhämtning från mars och BTC-avkastningen under den extremt låga ränteperioden, är den på god väg att fungera som Noahs Ark när nästa ekonomiska nedgång slår till. BTC-handlare är positiva till att massiv amerikansk skuld och långvarig trend för arbetslösheten bara kommer att försvaga ekonomin ytterligare.

Fed-policy har lite utrymme för fantasi

Jeff Boothhas, en välkänd investerare och entreprenör har sagt att Bitcoin är en ”måste-ha” tillgång i portföljen. Han säger att regeringens politik och centralbanker bara kommer att förvärra skuldproblemet och leda till en ekonomisk nedgång.

Jeff twittrade att Fed-policyn syftar till att lösa skuldproblemen genom att stapla på mer skuld. Idag står den globala skulden på cirka 250 biljoner dollar och USA leder paketet med en massiv skuld på 16,7 biljoner dollar. Coronaviruspandemin har bara förvärrat situationen ytterligare. Jeff varnar för att avlindning inte kommer att se vackert ut och nationer kommer att behöva möta ett brutalt ekonomiskt slag.

Hysteri med masspengetryck kommer bara att försvaga värdet på fiatvalutor. Förnedring av nationella valutor är det enda sättet att undkomma det ständigt stigande skuldproblemet. Safe-haven tillgångar som guld och Bitcoin kommer att framstå som lämpliga ekonomiska alternativ i en sådan kaotisk miljö.

Bitcoin-priset går upp med stöd av makrobilden

Trots att det står motstånd mot 12 000 dollar, sjunker Bitcoin-priset långsamt uppåt. Försäljningstrycket är uppenbart i timdiagram vilket resulterar i mini-försäljningar och vinsttagande. Makrobilden ser dock positiv ut och Bitcoin kommer säkert att bryta ut ur sitt smala handelsintervall.

Fed-policyn har bara lagt mer vikt till de positiva grundläggande Bitcoin. Federal Reserve har snabbt slut på optioner för att stödja den nyblivna ekonomin och en bubblande aktiemarknad. Att sträva efter ett orealistiskt inflationsmål med extremt låga räntor kommer bara att öka Fed: s problem på lång sikt.

Konventionell visdom föreskriver att tillgångar i säkert tillflyktsort som guld och Bitcoin bara kommer att bli starkare mitt i ett osäkert ekonomiskt scenario med låg ränta.