Donald Trump instruerte finansministeren om å ‘gå etter Bitcoin’ i 2018

En fersk bok av John Bolton avslører at Donald Trump instruerte de amerikanske regulatorene om å “gå etter Bitcoin”

Dette var allerede før Trump kalte krypto “ikke penger” og “basert på tynn luft” på Twitter i 2019
Nye krav som vil gi mer tilsyn av den føderale regjeringen med cryptocururrency, forventes
Som avslørt av John Boltons nye bok med tittelen ‘The Room Where It Happened’, var den nåværende presidenten i USA Donald Trump mot Bitcoin BTC, -0,18%lenge før han ga seg om krypto på Twitter i juli 2019. Bolton overhørte til og med Trump instruere statssekretæren Steven Mnuchin om å “gå etter Bitcoin” i en samtale om handelssanksjoner pålagt Kina i mai 2018.

Trumps motvilje mot Bitcoin og krypto strekker seg langt tilbake

Boken avslører at Donald Trumps tilsynelatende motvilje mot Bitcoin Up stammer fra minst 2018, om ikke før. Ifølge den tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Bolton, resulterte ikke Trumps syn på Bitcoin alene i Twitter-tiraden, men presidenten oppfordret også ansvarlige organisasjoner til å bruke regulatorisk press på cryptocurrencies . Trump påsto angivelig finansminister Sekretær Steven Mnuchin om å “gå etter Bitcoin” i en samtale om handelssanksjoner og tollsatser mot Kina som fant sted i mai 2018.

Litt mer enn et år senere, i juli 2019, tok Trump det med seg til Twitter og la ut en serie sinte tweets, der han sa Bitcoin var “ikke penger” og “basert på tynn luft”. Beskyldningene hans utvidet seg til og med Facebooks Vekten. Han twitret at symbolet ville ha “liten anseelse eller pålitelighet.”

Skattesekretæren støttet Trump

Etter tweets i juli 2019 tok finansministeren et standpunkt om å støtte Trumps posisjon i media og argumenterte for at BTC og andre cryptocurrencies brukes oftere til hvitvasking av penger enn kontanter er. Mnuchin presiserer imidlertid at de “ser på alle krypto-eiendelene”, for ikke å reise bekymringer for diskriminering av verdens største cryptocurrency.

Likevel har Trump siden tatt noen avgjørelser som kan ha kommet cryptocurrency til gode, for eksempel å utnevne Mick Mulvaney, som er pro-Bitcoin og har kalt BTC en valuta som “ikke kan manipuleres av noen regjering” tidligere, som sjef for Det hvite hus stab i oktober 2018. Videre har Trump nylig nominert “Crypto Mom” ​​Hester Pierce for en annen periode på SEC.

Innkommende nye forskrifter
I februar i år avslørte Mnuchin under en høring at han snart vil kunngjøre noen “betydelige nye krav” for cryptocururrency med Financial Crimes Enforcement Network. De nye kravene vil gi flere føderale myndigheter mer tilsyn med kryptotransaksjoner for å forhindre hvitvasking.